Täällä ollaan!

Lento kohti Incheonin lentokenttää lähti sunnuntaina 21.8. Helsinki-Vantaalta todella hyvään aikaan, puoli 6 iltapäivällä. Aamu meni viimeisiä tavaroita pakatessa ja kämppää siivotessa, uusi alivuokralainen olisi tulossa asumaan vaihdonajaksi jo tiistaina.

Koneessa tarjoiltiin poikkeuksellisesti suht huonot ruuat (yleensä oon tykännyt lentokoneruuasta!), mutta jostain syystä olin valinnut laktoosittoman vaihtoehdon ja se oli mauton ja vetinen. Enkä saanut jälkiruokia niinkuin kaikki muut koneessa 😦 Kone laskeutui Incheoniin aamulla about klo 8:00 (Korean aikaa, Suomessa  klo 2:00 yöllä), ja nälkäisenä ja väsyneenä kantelin 17kg matkasäkkiä ja 7kg olkalaukkua mukanani.

Olin sopinut koulun kanssa, että kuljen heidän shuttle bussillaan asunnolleni joten odottelin lentokentällä klo 12 asti. Onneksi lentokentällä oli hyvä valikoima erilaisia ruokapaikkoja ja istuskelualueita, niin sain ajan mukavasti kulumaan. Bussissa sain ekaa kertaa hiukan nukuttua, sen jälkeen kun olin sunnuntaina aamulla herännyt. Matka off campus asunnoille kesti lentokentältä vajaan tunnin, ja vastassa oli yksi ”tuutori” sekä toinen mies avustamassa laukkujen kantamisessa.

Off campus asunnot olivat mun mielestä paras vaihtoehto asunnolle vaihdon aikana, ne sijaitsevat koulun lähellä keskellä paikallisten asumuksia. Asuntoni yhteen ja ainoaan huoneeseen on mahdutettu pikkiriikkinen keittiö, pyykinpesukone, kylpyhuone ja työpöytä sängyn lisäksi, mitään ruokailuvälineitä tai pesuaineita tai paistinpannuja jne asunnoissa ei ole, joten ne pitää hankkia itse. Vaikka huone on pieni, kaikki ovet eivät mene kiinni ja maisemia ei ole, on tää silti todella kiva ja varmasti viihdyn. Varsinkin kun pieneen vuokraan sisältyy sähkö, netti, vesi ja kaasu.

Ehdin laskemaan laukut lattialle ja kuuntelemaan korealaisen land lordin opastuksen kaasuhellan ja pesukoneen käyttöön koreaksi, kun ”tuutori” tuli koputtelemaan ovelle ja lähdettiin käymään läheisessä isossa ostoskeskuksessa hakemassa ruokaa jne tarvikkeita. Ruokakauppa sijaitsi koulun toisella puolella noin 20minuutin kävelymatkan päässä, lyhyehkö matka mutta tässä kuumuudessa (+32) tuskahiki valui jo ensimmäisen askeleen jälkeen. Oli ihan hauska kierrellä ruokakaupassa, kun ei ollut mitään tietoa mitä tavarat oli eikä keneltäkään osannut kysyä. Onneksi hiukan kun liikutteli käsiä tai sanoi yksittäisiä sanoja, niin tarvittava löytyi. Osa muista vaihtareista osti paistinpannuja ja kattiloita, ite päädyin pariin murokulhoon ja lasiin. Ulkona syöminen vaikuttaa olevan halpaa, niin en vielä panosta noihin 😀

Ilta meni asuntoa järjestäessä ja lähialueella kiertelemässä. Jo parin korttelin päässä on vilkas ”culture area”, joka on täynnä ravintoloita, grillejä, vaate- ja kosmetiikkaliikkeitä sekä pieniä CU:ta ja Ministoppeja. Yhdestä Ministopista löytyi friteerattua ruokaa, jota ostin iltapalaksi: tikku jossa oli friteerattuja lihapalloja (ei mitään tietoa mitä, mutta hyvää oli) ja mausteinen friteerattu kanankoipi, todella hyvää!

Koska en tosiaan ollut saanut nukuttua yhtään viimeiseen 30tuntiin, painuin nukkumaan jo klo 21 (paikallista aikaa) ja heräsin tänään klo 11 (paikallista aikaa). Hiukan näköjään väsytti.

2 vastausta artikkeliin “Täällä ollaan!

  1. Vitsi päivittele ahkerasti niin saan täällä kärvistellä kateudesta kun kuulostaa niin hyvältä! 😀 Toimiiko sun puhelinnro ihan tavallisesti? Vietä hauska syksy siellä! 🙂

    Tykkää

    1. 😀 parin korttelin päässä on Etuden ja muistaakseni Skinfoodin liikkeet ;D Joo, tuttu numero on edelleen käytössä kun wifi toimii kaikkialla niin hyvin ja myös asunnossa on ilmainen wifi 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.