Making it better

Kolmannen päivän Incheonissa käytin ostosten tekemiseen, kuten aikaisemmatkin päivät. Asunto on vielä hiukan keskeneräinen, ja joka kerta asunnolle palatessa huomaa että jokin asia unohtui ostaa ja se täytyy vielä hakea.

Maanantaina käytiin muiden vaihtareiden ja ”tuutorin” kanssa isossa kaupassa, josta hommasin jo suurimman osan tarpeellisista tarvikkeista, mutta kun on vain kaksi kättä ja älyttömän kuuma, niin ihan kaikkea en silloin viitsinyt ostaa ja kantaa mukanani.

Tänään asunto, tai siis huone, näyttää jo aika paljon paremmalta ja viihtyisämmältä kuin aikasemmin. Hommasin jopa muovikukan koristamaan työpöytää!

Läheisen Inha-ro kadun varrelta löytyi portaiden yläpäästä iso japanilainen Daiso -kauppa, joka oli täynnä edullista tavaraa. Mukaan tarttui sisätohvelit, muovinen orkidea, henkareita, kaksi roskakoria, pari vihkoa, saippua ja myös se paistinpannu. Kaikki maksoi yhteensä noin 9000krw, eli reilusti alle 10€. Paistinpannu oli niin halpa (3000krw = 2,4€), että oli pakko ostaa 😀

Muutaman korttelin päässä asunnoltani sijaitsee tosiaan isompi ostosalue täynnä mahtavia ravintoloita (korealaisia, japanilaisia, jälkiruokaa, kahviloita, leipomoita, friteerattua kanaa..) ja kosmetiikkaliikkeitä. Korealainen kosmetiikka on yksi asia mihin ajattelin panostaa matkan aikana, ja tänään kävinkin Watsons nimisessä kosmetiikka liikkeessä pyörimässä.

Hetken ihmettelyn jälkeen bongasin tutun näköisiä maskeja, joita tarttuikin mukaan muutama kappale. Ostin Leaders Cosmeticsin  Coconut Water Gel -maskeja pari kappaletta ja samalta merkiltä Teatree Relaxing -maskin. Hyllystä löytyi myös huulimaskeja, jotka vaikuttaa niin erikoisilta että niitäkin piti ostaa kaksi kappaletta. Koko paketti maksoi noin 13000krw, eli noin 10€. Täytyy testata varmaan noita huulimaskeja ihan ensimmäisenä, kun muut on jo entuudestaan tuttuja 😀

Tuttu koulukaveri koti-Suomesta saapui tänne eilen, ja päätettiin käydä syömässä ”ihan sama mitä, kunhan se on korealaista”. Turistioppaina meille toimi yksi korealainen tyttö, joka oli koulussani keväällä vaihdossa ja opiskelee Inha yliopistossa (vaihtokouluni) sekä hänen kaverinsa. Vaihtoehtoina oli Tteokbokki (떡볶이), Hotpot ja korealainen bbq, johon sitten päädyttiin kun Hotpottia olin jo maistanut. Kyllä kannatti valita bbq!

En tiedä mitä kaikkea annokseen kuului, mutta hyvältä se maistui! Tulista, mausteista ja täyttävää 😀 Löytyi kimchiä, kolmea erilaista lihaa, erilaisia kasviksia, salaatinlehtiä, riisiä.. NAM! Hauskana piirteenä oli tosiaan se, että pikku kipposia täynnä erilaisia ruokia kannettiin pöytä täyteen ja pöydän molemmissa päissä kiehui kaksi erilaista keittoa. Jokainen sai oman kipponsa riisiä, johon nosteltiin keittoa ja sitten salaatinlehtien päälle laitettiin hiukan jokaista ja tungettiin suuhun. Hiukan oli totuttelemista ja opettelemista, mutta nopsaa sen oppi. Ja kun ei ollut kuin tikut ja lusikka, niin ei voinut turvautua haarukkaan tai veitseen 😀

Toisessa kulhossa oli tofua, ”pekonia” ja kasviksia (ei niin tulinen) ja toisessa oli nuudeleita, kimchiä, iso pihvi ja kasviksia (aikaste tulinen). Vaikka ruuat oli paljon mausteisempia ja tulisempia kuin mitä Suomessa tottunut, niin siihen tottui varsinkin kun se oli niin hyvää 😀 Eikä tämäkään ollut tosiaankaan kallista, neljä annosta maksoi yhteensä noin 20€!

Syömisen jälkeen käväistiin pikaisesti ihastelemassa läheisen leipomokahvilan leivoksia. Täytyypä käydä siellä kahvilla joku päivä! 🙂

4 vastausta artikkeliin “Making it better

 1. Tilasin viime viikolla vasta noita huulimaskeja! 😀 Ja toi korealainen bbq kuulostaa niin hyvältä! Olisin kateellinen, jos huomenna aamulla ei lähtisi lento Kreikkaan…:)

  Liked by 1 henkilö

  1. Ootko kerennyt jo testaamaan niitä? Mä en oo vielä, ehkäpä nyt viikonloppuna ehtis 😀 Oho! Mitäs Kreikkaan ja minnepäin oot menossa siellä?

   Tykkää

   1. En ehtiny kokeilemaan ennen lähtöä, oon nyt jo bussissa menossa Helsinkiin. Miulla on viimenen viikko kesälomaa käyttämättä niin lähdettiin kaverin kanssa lämpimään karkuun Suomen kelejä 😀 Mennään Kosille, tänään siellä oli joku +34 c, kyllä kelpaa 🙂

    Tykkää

   2. Siellä on sitten lämpimämpi kuin täällä! 😀 Alkuviikosta oli +30C, mutta enää on jotain +25C.
    Testasin eilen tota huulimaskia, enkä oo ihan varma mitä sen ois pitänyt tehdä.. Jotain se teki, kun tuntu kihelmöintiä huulissa, mutta muusta en oo varma 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.