Eksyksissä metrossa

Tänään piti herätä aikaisin ja lähteä Souliin metrolla, mutta kuten melkeen joka aamu tällä viikolla, heräsin vasta klo 11 aikoihin..:D Lyhyen Suomeen skypettelyn jälkeen pääsin lähtemään asunnolta. Eilen saatiin haettua opiskelijakortit, johon saa ladattua rahaa bussia ja metroa varten ja aattelin, että lataisin sen lähikaupassa.

No eihän se ollutkaan niin helppoa, kortin voi ladata vain käteisellä. Joten eikun etsimään pankkiautomaattia/pankkia. Löysin pankin ja automaatin, mutta koreankieli ei ole vieläkään ihan hallussa niin sain apua innokkaalta pankkivirkailijalta, joka oli melkein yhtä hyvä englannissa kuin minä koreassa. Lopulta sain kuitenkin nostettua rahat ja nappasin yliopiston läheisestä leipomosta aamupalan mukaan ennenkuin jatkoin yliopistoalueen läpi lähimmälle metroasemalle.

Metroasemalla ongelmat jatkui. Taas kaikki tekstit koreaksi.. Onneksi löytyi lippuautomaatti jonka kielen sai vaihdettua englanniksi, mutta painelin nappeja liian hitaasti joten automaatti palasi alkuun itsekseen ainakin muutaman kerran ennen kuin tajusin, että enhän mä tartte lippua, mulla on se opiskelijakortti. Kortti esille, portista sisään ja sit alkoi arvuuttelu, että minnes laiturille pitäisi mennä jotta pääsis Souliin.

Onneksi yhdellä laiturilla oli amerikkalaisia, jotka osasi neuvoa että ”You are at the totally wrong metrostation! You have to go up, left, down, two stations and then out and take line 1 and the hop in to train”. Matka jonka piti kestää tunti venyikin melkein kaksi tuntiseksi 😀

Incheonista pääsee linjaa nro 1 pitki Seoul Stationille (kestää reilun tunnin). Etukäteen olin suunnitellut että menisin Hongdaen shoppailualueelle kiertämään, mutta Soulin metrokartta on ehkä hiukan monimutkaisempi kuin Helsingin, joten paikka ei ihan osunut silmään. Huomasin kuitenkin Itaewonin, josta olin kuullut joskus joten aattelin että sinne sitten ihmettelemään. Itaewoniinkin päästäkseen pitää vaihtaa metroa pari kertaa, mutta kylttejä seuraamalla löytyi lopulta oikea paikka 🙂

Löysin Itaewonista kaksi aluetta läheltä metroasemaa, Antiikkikadun ja World Food Streetin. Kadut olivat hiukan erillään toisistaan ja näiden välisellä alueella oli paljon erilaisia koru- ja vaateliikkeitä. Tällä kertaa en ostanut mitään ja syömässäkin kävin vasta kun pääsin takaisin Incheoniin kotinurkille. Ei ihan tehnyt mieli italialaista tai meksikolaista ruokaa kaukana Aasiassa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.