Nokka kohti Vaasaa

Loppukevät toi postin mukana tiedon siitä, että kesän lopussa täytyisi pakata kimpsut ja kampsut ja kääntää auton nokka kohti Vaasaa. Ensi (järkytyksen) pohdinnan jälkeen olen ollut tästä enemmän ja enemmän innoissani. Vaikka Salo on ihan mukava kaupunki, turkulaisena olen tottunut vilkkaampaan kaupunkiin, josta löytyy ravintoloita, kauppoja ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Joten aika innoissani bussimatkoilla selailin oikotien vuokra-asuntoilmoituksia. Löydettiin muutama potentiaalista, joista sovittiin heti näytöt.

Toukokuun alussa kävimme yhtenä päivänä Vaasassa tarkoituksena löytää uusi koti. Kumpikaan meistä ei oikein ollut aikaisemmin käynyt itärannikolla Poria ylempänä, joten oli mielenkiintoista katsoa auton ikkunasta ohi vilahtelevia maisemia ja ruotsinkielisiä tienviittoja.

Lähdettiin aamulla Salosta liikkeelle (tuttuun tapaan) hieman ehkä myöhässä, joten saavuttiin ensimmäiseen asuntonäyttöön nipinnapin ajoissa. Onneksi ehdittiin, sillä kyseinen asunto oli lopulta se johon ollaan muuttamassa!

Käytiin tuona lumisena ja kylmänä toukokuisena päivänä yhteensä neljässä näytössä eri puolilla Vaasan keskustaa. Oltiin etukäteen tutkailtu keskustelupalstoilta ”parhaimpia” asuinalueita, joilta olisi hyvät kulkuyhteydet koululle ja keskustaan. Sijainnin lisäksi neliöt ja vuokran suuruus vaikuttivat päätökseemme eniten.

Tämä 46 neliöinen asunto, johon nyt olemme muuttamassa, sijaitsee aivan keskustan tuntumassa, Vöyrinkaupungissa. Valitsimme juuri tämän asunnon, koska muihin asuntoihin verrattuna se oli hyväkuntoinen ja vuokra-koko -suhde oli järkevä.

Asunto on nykyistä kotia noin 20 neliötä pienempi ja tämä on tuonut mukanaan paljon haasteita. Vaasaan ei tosta noin vain voi ajaa ja mitata seinien pituuksia tai pistorasioiden paikkoja, joten olemme nyt joutuneet miettimään mitä tavaroita otamme, miten ne mahdutetaan uuteen asuntoon, entä minne ne tavarat laitetaan jotka eivät tuonne mahdu.

Meiltä löytyy ihana iso sohva, kunnon laiskanlinna, joka ei luultavasti mahdu olohuoneeseen. Onneksi sen saa kahteen osaan, mutta senkin näkee sitten Vaasassa, että mahtuuko vai eikö se mahdu. Joudun luultavasti myös luopumaan kirjahyllystäni ja lasisesta työpöydästä.. (jos joku haluaa ne itselleen, niin laita kommenttia! :D) Myös sängyn sijoittaminen tekee tiukkaa. Asuntonäytössä mittailimme, että joko vaatekaapin ovet tai parvekkeen ovi eivät aukea kunnolla.

Muutoissa on aina haasteensa, mutta näköjään muutto noin 400km päähän tuo mukanaan aivan omat haasteensa! Saapas nähdä kuinka muutto onnistuu. Lauantaina olisi tarkoitus saada nykyinen asunto tyhjäksi ja muuttaa Vaasaan. Wish me luck!

T. Heidi