Makuuhuoneen untuvainen päivitys

Kun ajattelen unelmien makuuhuonetta, niin mulle tulee mieleen harmooniset värit, pehmoiset peitot ja tyynyt, rauhallisuus ja ehkä jonkinlainen arjen luksus. Ja sitten kun toisaalta katson meidän makkaria, niin noi asiat ei kyllä tule heti ensimmäisenä mieleen.

Ulkomaan reissuja varatessa ja matkoilla ollessa arvostan hotellihuoneissa eniten juuri niitä ihanan muhkeita sänkyjä ja pehmoisia peittoja. Varsinkin jos on koko päivän ollut menossa, kävellyt paljon ja illalla jalat väsyneenä haluaa vain rojahtaa sänkyyn, niin silloin en halua ohutta peittoa tai kivikovaa patjaa. Pakko paljastaa, että olen pariin otteeseen antanut hotellissa palautetta heidän huonoista sängyistään.

Mutta sen ihanan luksus hotellihuoneen fiiliksen halusin tuoda myös meidän makkariin. Asumme vuokra-asunnossa, joten pintoihin ei pysty vaikuttamaan. Ei se sinänsä haittaakaan, sillä seinät ja kaapit ovat valkoiset, jotka tekevät muuten pienestä makuuhuoneesta mukavan valoisan ja tilavan.

Käy tästä tutustumassa asuntomme pohjapiirrokseen >>

Makuuhuone ennen päivitystä
Makuuhuone ennen päivitystä

Hankimme jo ennen muuttoa Askosta 160cm leveä sänky, jossa on älyvaahtomuovipatjat. Sitä ennen meillä oli ollut mun Ekotorilta 50e ostama sänky, jonka patja ei ollut mitenkään ergonominen. Aamuisin herätessä niskat olivat kipeät ja selkää särki, mutta tässä uudessa sängyssä tuntui siltä kuin nukkuisi pilvien päällä. Love it!

Näillä neljällä ohjeella saat helposti tuotua makkariisi pientä arjen luksusta ja hotellifiilistä!

1. Tyynyt: Hankimme heti uuden vuoden jälkeen Askon alennusmyynneistä uudet tyynyt, joiden sisällä untuvaa sekä älyvaahtomuovia. Tämä yhdistelmä tekee niistä ihana pehmeitä, mutta kuitenkin kiinteitä. Muoto pysyy kasassa, eikä nukkumaan mennessä tarvitse ”kasata” tyynyä korvan alle.

2. Peitto: Vaihdoimme omat peittomme yhteiseen tuplapeittoon, joita hotelleissakin on usein käytössä. Olimme toivoneet joululahjaksi untuvaista ja hieman painavaa peittoa, joten olimme todella iloisia kun sellainen löytyikin yhdestä paketista. Hyvät yöunet on taattu!

3. Vuodevaatteet: Uudet, raikkaat vuodevaatteet piristävät ihmeesti makkarin ilmettä. Oon aina pitänyt mustasta väristä (melkein kaikki vaatteetkin ovat mustia!), joten nämä Finlaysonin Pointti -pussilakanat sopivat meille erityisen hyvin. Tykkään varsinkin siinä olevista kultaisista yksityiskohdista.

4. Valaistus: Hyvä valaistus on niin tärkeää eikä valaisimia voi olla koskaan liian paljon! Meidän makkarista löytyy nyt höyhenistä muodostuva kattovalaisin, yöpöytävalaisin sekä tollainen tunnelmaa luova koristepaperipallo-valaisin. Makuuhuoneen valaistus saattaa helposti unohtua, vaikka sekä lukemiseen että loikoiluun tarvitaan omat valaisimet.

Näillä neljällä stepillä päivitin meidän makkarin (vai pitäisikö sanoa hotellihuoneen?), nyt siellä voi nukkua, loikoilla ja lueskella ihanaan untuvapeittoon kääriytyneenä! Miltä sun makkari näyttää? Tarviiko se päivittämistä?


tyynyt / Asko Bonell Luxury älyvaahto
peitto / Finlayson Coronna / saatu
pussilakanat / Finlayson Pointti / saatu
valaisin / Innolux Talo / saatu