Kerrostalo kaksiosta rintamamiestaloon

Hei, ompa aika hujahtanut nopeasti! Viimeksi kun kirjoitin oli toukokuu ja muutto oli edessäpäin, mutta nyt asutaan jo Turussa ja muutosta on kulunut muutama viikko. Nyt pitää ryhdistäytyä tässä kirjoittamisessa ja yrittää tehdä tästä rutiini. Jospa saisin kirjoitetettua pari postausta kuukaudessa, sekin olisi hyvä alku!

Näitä maisemia tulee ikävä. Pari minuuttia asunnolta ja pääsi nauttimaan Onkilahden lenkkipoluista.

Vaasa oli sellainen kaupunki, josta ei oikein ollut mitään ennakko-oletuksia, en ollut koskaan käynyt Vaasassa aikaisemmin ja Suomeakin kierrellessä itä-Suomi oli tutumpi kuin rannikkoseutu. Jotkut tutut pelotteli ennen Vaasaan muuttoa, että kuinka tullaan pärjäämään siellä, kun kaikki puhuvat ruotsia. Pärjättiin oikein hyvin (ruotsiakaan en päässyt puhumaan vuoden aikana kuin ihan pari hassua kertaa) ja oltaisiin voitu jäädä pidemmäksikin aikaa – ehdottomasti.

Päätettiin kuitenkin muuttaa takaisin etelään, koska poikaystävän opinnot olivat sillä mallilla ettei hänen tarvitse enää käydä luennoilla ja oma työni mahdollistaa asumisen ihan missä vain. Kuluneen vuoden aikana kullä ihastuttiin Vaasaan niin paljon, että jouduttiin pohtimaan muuttoa oikein vakavissaan. Oltaisiin ehdottomasti jäätykin Vaasaan, jos se olisi vain sijainniltaa lähempänä sukulaisia ja ystäviä.

Viimeiset viikot Vaasassa kului kesäilloista nauttiessa ja uusiin paikkoihin tutustuessa. On se vaan niin kaunis kaupunki.

Vankilanranta, jonka jäätelökiskallekin (Long Van) on vuoronumerot.
Hoviska, eli Hovioikeudenranta jossa keskustan parhaat merinäköalat.
Ravintola Hejm – yksi Vaasan ehdottomista suosikkiravintoloista ja terasseista.

Juhannuksen jälkeinen viikko meni viimeisten tavaroiden pakkaamisessa ja sukulaiset saapuivat lauantaina pakkaamaan tavaroita. Noin 5 tuntia myöhemmin pizzojen voimalla muuttokuorma lähti kohti Turkua ja omaa lapsuuden kotitaloa. Haikein mielin suljettiin ulko-ovi viimeistä kertaa ja kurvattiin liikenneympyrästä 8-tielle.

Asunto, tai siis rintamamiestalo, johon muutettiin, on minun entinen lapsuuden kotini, josta vanhempani muuttivat tänä kesänä pois. Talo on tarkoitus myydä jossain vaiheessa, mutta toimii nyt oikein hyvin meidän tilapäisenä kotina. Enpä olisi silloin 11 vuotta sitten uskonut, jos joku olisi sanonut että muutan tulevaisuudessa takaisin kotiin. :D

Ravintola Nooa Turun vierasvenesatamassa.

Kaikista huoneista löytyy ainakin muutama täysinäinen muuttolaatikko, joten työtä riittää. Lapsuudessani kaikki makuuhuoneet olivat ylimmässä kerroksessa, mutta nyt ei jaksettu kantaa tavaroita ylös vaan tehtiin makuuhuone keskikerrokseen entiseen työhuoneeseen. Kun on asunut yli 10 vuotta yksiöissä ja kaksioissa, niin on hiukan hankala totutella kolmeen kerrokseen.

Vaikka tilaa on ihan liikaa ja tavaroille olisi varmasti hyvät paikat jossain, olen miettinyt että taidan vähentää ja viedä suurimman osan tavaroista kirpputorille tai Konttiin. Minimalismi kuulostaa hyvältä :D