Heinäkuun lämpimät illat

Moi! Täällä olen nautiskellut aurinkoisista (ilta)päivistä ja rennoista viikonlopuista. Vielä muutama päivä ja pääsen vihdoin ja viimein lomalle, ja ah sitä onkin jo odotettu! Ollaan suunniteltu, että lähdetään roadtripille Suomen ympäri, joten ihan mukava loma siis tiedossa :)

Ensin haluan kertoa yhdestä heinäkuun viikonlopusta, joka sai kesän tuntumaan hetken jo ihan normaalilta kesältä.

J:n pikkusisko oli ystävineen pohtineet keväällä ensimmäisten rajoitusten päätyttyä, että jos kesän festarit on kerran peruttu niin heidän täytyy siis itse järjestää omat festarit. Yksinkertaista.

Suhtauduin itse ainakin näihin festareihin aluksi ihan vitsinä – ”miten nyt jotkut normaalit ihmiset saisi järkättyä festarit? Ihan liikaa hommaa!” No sitten, kun kuulin suunnitteilla olevasta teltta-alueesta, festariolympialaisista ja ei yhdesytä tai kahdesta vaan 10 esiintyjästä(!), niin oli pakko ottaa tosissaan tämä tapahtuma. Esiintyjät oli paikallisia tunnettuja bändejä ja vaikka ne oli keskenään todella erilaisia, niin kaikkien musiikki oli todella hyvää. Autettiin J:n pikkusiskoa tekemällä festareille puiset opastenuolet ja J auttoi muutenkin alueen rakentamisessa.

HeinäHelteet-festari viikonloppu osui keskelle heinäkuuta ja viikonloppu oli helteinen. Kuvista näkee kuinka aurinko valaisi hienosti peltojen keskellä sijaitsevan festarialueen vielä pitkälle yöhön. Aurinko lämmitti ja sunnuntaina pystyi erottamaan hienoiset rusketusrajat olkapäillä.

Ensimmäinen esiintyjä aloitti akustisen kitaraesityksen hieman ennen klo 19 perjantai-illalla ja esitykset jatkuivat perjantaina hetken puolen yön jälkeen. Vaikka täydelliseen festarikokemukseen olisi varmaan kuulunut yöpyminen teltta-alueella, niin me ei J:n kanssa tätä kuitenkaan valittu vaan lähdettiin J:n vanhemmille yöksi :D Lauantain ohjelma alkoi ruokailulla ja festariolympialaisilla, mutta me ei osallistuttu näihin vaan tultiin alueelle vasta hiukan ennen lauantain esiintyjiä.

Aurinkoiset kaksi päivää hyvää musiikkia kuunnellen kruunasi heinäkuun viikonloput. Vajaata 70 festarivierasta lainaten ”ens vuonna ehdottomasti uudestaan!” :D